Skip to main content
search

У среду 9. октобра 2024. године,  нашу школу посетили су представници РБЦ-а заједно са представницима Швајцарске канцеларије за сарадњу, Katrin Ochsenbein, заменицом директора за сарадњу Амбасаде Швајцарске у Србији, и Јованом Михајловић, националном координаторком за програме. Њихова посета Крагујевцу била је прилика да се ближе упознамо са радом Job Info Centar (JIC) и активностима пројекта „Знањем до посла“ (Е2Е).

Приком наведене посете представљени су Е2Е алате за каријерно вођење и саветовање. У разговору са директором Синишом Којићем, истакли су значај каријерног вођења и будуће планове сарадње између школе и JIC.

Током ове активности, ученици су имали прилику да се путем виртуалне технологије упознају са занимањем заваривача и доступним радним местима. Коришћењем ВР наочара, ученици су откривали алате потребне за обављање посла заваривача, као и заштитну опрему и сам процес варења.

У виртуелном окружењу, учесници су кроз апликацију имали могућност да науче о алатима и техникама варења уз помоћ виртуелног пријатеља и ментора, који су их водили кроз цео процес. У радионици су добијали додатне информације о потребним алатима, заштитној опреми и правилном положају током варења. На крају, ученици су имали прилику да самостално заварају један метални део уз менторство виртуелног ментора.

Close Menu