Skip to main content
search

Јуче је у школи обележен Дан менталног здравља низом активности. Ученици школе су у току недеље,  уредили три паноа  са порукама о потреби чувања менталног здравља младих. Кроз креативне радионице и израду материјала,  чланови Тима за заштиту ученика Саша Мутавџић и Моника Мошић су приближили ученицима важност менталног здравља и његовог очувања, посебно у периоду адолесценције.

Психолог школе Јелена Матић је са Милицом Умељић, студенткињом психологије и чланом Удружења психолога и студената психологије „Енгрем“ одржала предавање са темом о ризицима, раном препознавању и очувању менталног здравља младих. Ученици су на крају предавања имали прилику да кроз цртеже искажу своје виђење потребе за очувањем менталног здравља.

Представници ђачког парламента су у току великог одмора, у школском дворишту поставили штанд на коме су ученици могли да добију промо материјал, који је припремила ОливераПрвић-Ерац, психолог школе, са саветима како да брину о свом менталном здрављу. Такође, у част обележавања Светског дана менталног здравља ученици су са Оливером Лазаревић наставницом ликовне културе, израдили беџ, симбол препознавања Светског дана менталног здравља.

Овим активностима  Средња школа „Кнез Александар Карaђорђевић“ се придружила Фестивалу менталног здравља који се одржава у Крагујевцу од 10.10 до 20.10.2024.

Јучерашње догађаји привукли су и медиску пажњу и  промовисани на националним и локалним медијима.

 

Јасмина Чобановић

Кординатор Тима за заштиту ученика

 

 

Close Menu